Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko Thaimaa-info.com

 
ValokuvakansioValokuvakansio  OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   SudokuSudoku   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kuvanpienennöksen rautalankamalli

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Harjoittelu-osio, Testforum
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tossu-NalleLiittynyt: 09 Kes 2005
Viestejä: 1382
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 4.5.2009 9:20    Viestin aihe: Kuvanpienennöksen rautalankamalli Vastaa lainaamalla viestiä

PIENENNÖSOHJELMAN LATAAMINEN / Faststone Photo Resizer

Valokuvien pienentäminen foorumille tai sähköpostiin tuntuu olevan monelle suhteellisen vakava paikka. Tämän helpottamiseksi on tässä pieni johdanto asiaan, eli sopivan ohjelman hakeminen ja lataaminen koneelle.
On lukuisia ohjelmia, joilla kuvien pienentäminen käy kätevästi ja kaikilla ohjelmilla on vankka kannattajajoukko. Tämä on vain yksi esimerkki muiden joukossa.

Aloitetaan ohjelman lataamisella, klikkaa itsesi internet- selaimella osoitteeseen:

http://www.faststone.org/

Avautuu ponnahdusikkuna, valitse ”Tallenna tiedosto” ja klikKun tiedosto on tallentunut työpöydälle, kaksoisklikkaa kuvaketta ja asennusohjelma käynnistyy.

Windows saattaa herjata, ettei ole tunnistanut ohjelmaa ja kysyy, että aivan tosissasiko haluat tämän tämmöisen ohjelman suorittaa! Klikkaa ”Suorita”

Luettuasi asennusohjelman tervetulotoivotukset, klikkaa ”Next”

Lisenssisopimussivulla klikkaa ”I Agree”. Tokihan luit tekstin huolella läpi, kuten kaikki muutkin…. Wink

Seuraavassa ikkunassa kysytään asennushakemistoa ja oletusarvoisesti ohjelma asentuu hakemistoon: C:\Program Files\FastStone Photo Resizer\
Hakemisto on ihan OK, mutta jos olet tottunut sijoittamaan ”ylimääräiset” ohjelmat muualle, niin sullo tämäkin sinne. Asennushakemiston voit muuttaa ”Browse..” näppylää klikkaamalla ja selailemalla ynnä klikkaamalla haluamasi hakemiston aktiiviseksi. Kun olet valmis, klikkaa ”Install”

Asennusohjelma suorittaa Photo Resizerin asennuksen koneelle ja ilmoittelee lopuksi avautuvalla ikkunalla olevansa tyytyväinen omaan suoritukseensa. Poistu asennusohjelmasta klikkaamalla ”Finish”.

Ohjelmavalikkoosi on nyt ilmaantunut uusi ohjelma ja myös työpöydälle on ilmestynyt pikakuvake: , jota tuplaklikkaamalla voit ohjelman käynnistää.

Nyt voit klikata myös työpöydälle lataamaasi asennustiedostoa hiiren oikealla korvalla ja valita ilmestyvästä valikosta ”poista”, niin asennustiedosto poistetaan työpöydältäsi.

_________________
SabaiSabaiHuaHin.fi


Viimeinen muokkaaja, Tossu-Nalle pvm 4.5.2009 9:26, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tossu-NalleLiittynyt: 09 Kes 2005
Viestejä: 1382
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 4.5.2009 9:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KUVIEN PIENENTÄMINEN HALUTTUUN PIKSELIKOKOON

Edellisessä postauksessa saimme asenneltua FastStone Photo Resizerin koneellemme sekä käynnistettyä ohjelman. Tällä ohjelmalla on kätevä pienentää vaikkapa kansiollinen kuvia yhdellä kertaa tai vain halutut kuvat. Samoin kuvien uudelleen nimeäminen käy pienentämisen yhteydessä tai ihan muuten vaan.
Ohjelman pääikkunassa välilehdellä ”Batch Convert” hoidellaan kuvien pienentäminen ja samalla mahdollinen uudelleen nimeäminen. Välilehdellä ”Batch Rename” hoidellaan kuvien uudelleen nimeäminen, Tässä osiossa muutetaan kuvien nimi siten, että alkuperäinen nimi korvataan uudella. ”Batch Convert”- osiossa voidaan pienennettävät ja uudelleennimettävät kuvat kopioida toiseen hakemistoon, jolloin alkuperäiset kuvatiedostot jäävät ennalleen.

Pääikkunassa haet esille hakemiston, missä kuvasi sijaitsevat ja jatkossa työtä helpottaa mikäli valitsee vasemmanpuoleiseen hakemistoikkunaan ”Thumb Nail”- näkymän = pikkukuvatTämän jälkeen on vuorossa haluttujen kuvien valitseminen. Kun olet valinnut haluamasi kuvat, ”Add” nappulaa klikkaamalla kuvat lisätään oikeanpuoleiseen käsittelyikkunaan. Klikkaamalla ”Add All” voit lisätä kaikki vasemmanpuoleisen hakemistoikkunan kuvat käsittelyikkunaan. Tämä toiminto lisää käsittelyikkunaan myös mahdolliset alihakemistot käsittelyikkunaan. Ylimääräiset töhkät saadaan valitsemalla oikeanpuoleisesta ikkunasta halutut tiedostot ja klikkaamalla ”Remove”. ”Clear”- näppylällä saat tyhjennettyä käsittelyikkunan.
Selvyyden vuoksi kannattaa pienennettävät kuvat tallentaa varsinaisen kuvahakemiston alihakemistoon, jotta ne vastaisuudessa on helposti löydettävissä. Meikäläinen on käyttänyt hakemiston nimenä esim ”640x480”, jotta tiedän, minkä kokoisia kuvia on juuri siinä alihakemistossa. Itselläni saattaa alihakemistoissa olla eri tarkoituksiin pienennettyjä kuvia eri hakemistoissa ja vieläpä tietenkin erikokoisina.
”Output Folder”- rivillä valitaan valintaruutu, ellei se ole valittuna, eli ruudussa pitää olla pukki, jos ei ole, klik. Hakemiston määrittely käynnistyy klikkaamalla ”Browse”- näppylää.Meikäläisen kuvat sattuivat olemaan kansiossa ”PIENENNOS”, jonka alle tein alihakemiston ”640x480”Tämän jälkeen tai miksei jo ennenkin kannattaa varmistua siitä, että ohjelmaikkunan alareunassa on pukki ruudussa ”Ask before overwrite”. Silloin kuvat eivät vahingossakaan tallennu alkuperäisten päälle. Laittamalla pukin ruutuun ”Rename” ohjelma nimeää pienennettävät kuvat pienennyksen yhteydessä. Ensimmäisessä ruudussa on tässä esimerkissä ”MATKA#” ja jälkimmäisessä ruudussa on valittuna ”1”. Tämä tarkoittaa, että ensimmäisen kuvan nimeksi tulee MATKA1.jpg ja siitä sitten edelleen kuvien järjestysnumero kasvaa. Jos ekaruudussa olisi esim ”MATKA###”, olisi ensimmäisen kuvan uusi nimi MATKA001.jpg. Häkkyröiden määrä kertoo monellako numerolla kuvan järjestysnumero ilmaistaan. Kysymysmerkkipainikkeen alta lisää käteviä vaihtoehtoja. Pienentämistä koskevat määritykset saadaan esille klikkaamalla ”Advanced Options”- näppylääAdvanced Options- ikkunassa on useita välilehtiä. ”Watermark”- välilehdellä voit istuttaa mm vesileimakuvan pienennettyyn kuvaan. Me kuitenkin keskitymme ”Resize”- välilehteen ja valitsemme sen. ”Text”- välilehdellä voidaan pienennökseen lisätä kuvan päällä näkyvä teksti ja ”Border”- välilehdellä voidaan kuvaan ympätä vaikkapa kehykset. Kokeilkaa kaikkia.
Mikäli ruudussa ”Resize” ei ole pukkia, niin laitetaan, jotta saisimme pienennysvaihtoehdot näkyviin. Varmistetaan myös, että ruudussa ”In Pixels” on täppä. Kuvan mukaisella rivillä ”V”:tä klikattaessa saadaan vakiokuvakokojen valintataulukko näkyviin. Olen käyttänyt yleensä kokoa 640x480 pikseliä, koska silloin kuva jää varmuudella alle foorumilla sallitun 250 Kilon. Pääsääntöisesti 800x600 pienennökset ovat alle tuon, mutta jotkut kuvat saattavat jäädä himpun päälle, jolloin joudutaan jpeg- pakkausastetta nostamaan. Pakkausastetta pääsee muuttamaan pääikkunan ”Output Format”- rivin lopussa olevaa ”Settings”- näppylää näpsäyttämällä. Toinen syy 640 pix kuvakokoon on se, että Thaimaassa nettiä käyttäessäni on tylsää odotella, kun kuvat latautuvat näyttöön ja sivu aukeaa varsin pitkään. Ei yhden kuvan latautumisessa ole suuria eroja, mutta jos vitjassa sattuu olemaan vaikkapa parikymmentä kuvaa, niin alkaa tuntumaan. Tätä ei ihan aina tule Suomessa ajatelleeksi, koska meillä on täällä pääsääntöisesti liukkaat yhteydet. Taas 800 pikseliä suuremmat kuvat (esim 1200 pix), vaikka mahtuisivatkin tiedostokokorajoituksensa puolesta palstalle, ovat tylsiä sinänsä, kun eivät mahdu esim kaikkien läppärien ja pikkunäyttöjen ruutuun kerralla, vaan kuvaa katsottaessa joudutaan näyttöä vierittämään sivusuunnassa.
Kuvan oikea koko on yleensä tekijästä kiinni, se on mielipideasia ja onhan isompaa kuvaa kivampi katsoa.Kuvakoon valittuasi on hyvä tarkastaa, että seuraavissa ruuduissa on valintapukki:
• ”Switch Width and Height to match long sides”. Ohjelma huomioi, onko kysymyksessä vaaka- vai pystykuva
• ”Preserve Aspect Ratio”. Ohjelma säilyttää kuvan sivujen suhteen alkuperäisenä, eli ei muuta kuvan mittasuhteita = muotoa.
• Do not resize when original size is less than the new one”. Ohjelma ei suurenna kuvaa, mikäli se on alkuperäiskooltaan pienempi, kuin määritelty koko. Kuvan suurennus heikentää aina kuva laatua. Tällöin puhutaan pikselimäärän lisäämisestä kuvissa.

Kuvan pienennöstavan määrittelevään ruutuun "Method" kannattaa valita pienennöstavaksi "Bicubic"Kun asetukset on kunnossa, klikataan ”Convert”- näppylää. Pienennystyön edistyessä ohjelma juttelee sinulle ja kertoo kuvan alkuperäisen tiedostokoon sekä koon pienennettynä ja tiedostokokojen suhteen. Kun kaikki kuvat on pienennetty, klikkaa info- ikkunan alareunasta ”Done”Siinä se sitten oli. Pienennetyt kuvat löytyvät äsken tehdystä hakemistosta! ”Close” sulkee ohjelman.

_________________
SabaiSabaiHuaHin.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tossu-NalleLiittynyt: 09 Kes 2005
Viestejä: 1382
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 4.5.2009 9:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipahan tehtyä vielä pdf- tiedostot tulostamista varten. On helpompaa saada ohjeet tulostettua, kuin surffailla edestakaisin eri ohjelmien välillä.
_________________
SabaiSabaiHuaHin.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PandoraLiittynyt: 29 Maa 2009
Viestejä: 17
Paikkakunta: Hämeenlinna

LähetäLähetetty: 4.5.2009 20:14    Viestin aihe: Re: Kuvanpienennöksen rautalankamalli Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä oli tarpeen ja hyvin tehdyt ohjeet!
Kiitos wave
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
pitkä loma
Dzamyyn จมื่น


Liittynyt: 04 Mar 2008
Viestejä: 1096
Paikkakunta: Hua Hin

LähetäLähetetty: 5.5.2009 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipa tyhjentävä selvitys. Nyt voi tämmönen tumpulakin jossain välissä syventyä julkaisemaan kuvia reissuilta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
spiigeli
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 28 Tou 2005
Viestejä: 10502
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 9.2.2011 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noita kuvia voi lähettää myös minulle mailiin, niitä omia räpsäisyä sen verran tullut lähetettyä, että menee aika rutiinilla.
YV:llä saa maili osoitteen.

_________________
กาย
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
diver
Dzamyyn จมื่น


Liittynyt: 29 Syy 2005
Viestejä: 1742

LähetäLähetetty: 9.2.2011 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse nykyisin laiskuuttani pienennän koko kansion tällä ohjelmalla-

http://www.uploadalbum.com/webalbum-download.php

tuo tekee webbikelpoisen sivuston pikkukuvineen ja sen voi ladata suoraan webbiin, mutta myös pienentää kuvat haluttuun kokoon. Sieltä on sitten helppo niitä tännekin ladata.

Embarassed Tulikohan sama vihje uudestaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
spiigeli
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 28 Tou 2005
Viestejä: 10502
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 23.6.2013 9:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pieni vinkki ihmisille ketä käyttää Facebookkia.
Eli jos sinne laittanut kuvan, niin sen voi sitä kautta tallentaa koneelle ja siitä tuonne valokuvakansioon.
Eli pienenee siinä facebookkiin lataamisessa automaattisesti riittävän pieneksi.
Esim. tuollaista kokeilin

_________________
กาย
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Voitto Lippu
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 24 Tou 2005
Viestejä: 10945
Paikkakunta: Espoo, Finland

LähetäLähetetty: 23.6.2013 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä vinkki, spiigeli.
_________________
http://bamboogrovestories.blogspot.com/

Ei sillä ole väliä onko kissa musta vai valkoinen, kunhan se vaan pyydystää hiiriä.

Niin Kaukana Bambulehdosta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16945
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 24.6.2013 7:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Smile Itse pienennän oikeastaan aina jakoon laittamani kuvat, koska valokuvaohjelmalla eli minun tapauksessani Picasa-ohjelmalla kuvia pystyy korjaamaan ja parantamaan paremmin esim. kuvakoolla 800x600 pixeliä kuin isompia kuvia. Alkuperäinen kuva jää silti talteen. Tuo ylempänä oleva ohje on tosi hyvä ja siitä minä opin aikoinaan kuvan koon muuttamisen.

Myös Picasa-ohjelma on mielestäni hyvä ja kuvat on helppo löytää, kun nimeää kansion. Ohjelman voi ladata vaikka tästä ja kuvia ei ole mikään pakko laittaa "google-jakoon".

http://picasa.google.com/intl/fi/

Toki onhan muitakin hyviä valokuva-ohjelmia.

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Harjoittelu-osio, Testforum Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Et voi liittää tiedostoja tässä foorumissa
Et voi ladata tiedostoja tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group