Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko Thaimaa-info.com

 
ValokuvakansioValokuvakansio  OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   SudokuSudoku   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

2 UUTTA KIRJAA MYYNNISSÄ

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Yritysten ilmoitukset, Notices of co-operation companies
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Raymonds barLiittynyt: 30 Tou 2005
Viestejä: 1076
Paikkakunta: RAYMOND's BAR

LähetäLähetetty: 27.12.2007 20:14    Viestin aihe: 2 UUTTA KIRJAA MYYNNISSÄ Vastaa lainaamalla viestiä

Uudet kirjat myynnissä nyt Raymondsissa:

ONPA THAIMAASSA TARJOLLA - A. Juhana Keronen

450 baht


Lainaus:
A. Juhana Kerosen uutta kirjaa saatiin muutama vuosi odottaa, mutta nyt voidaan todeta, että odottaminen on kannattanut.
Paitsi, että paljon aikaansa viime vuosina Thaimaassa viettänyt kirjailija näyttää vaihtaneen kustantajaa Likeltä Panaselle, on myös kerronnan tyyli muuttunut.
Siinä missä Onpa Thaimaassa tarjolla -kirjan edeltäjä Midnight Club kohelsi ympäri Espanjan Aurinkorannikkoa marbellalaisen ilotalon pitäjän näkökulmasta katsottuna, ottaa Onpa Thaimaassa tarjolla asioihin useamman eri henkilön näkökulman.
Kirja alkaa verkkaisesti syksyisissä hautajaistunnelmissa, mutta tapahtumat kiihtyvät loppua kohden edeten lopussa suorastaan henkeäsalpaavaa vauhtia.
Tyylilleen uskollisena kirjailija päättää tarinansa kertomalla mitä kirjan eri henkilöille tarinan jälkeen tapahtui ja kirjan viimeinen lause alkaa jo muodostua Kerosen tavaramerkiksi.
Sen voinee tulkita lupaukseksi siitä, että jatkoa seuraa taas jonkun vuoden kuluttua.

A. Juhana on aina ollut armoitettu tarinan kertoja. Niin nytkin. Kirjan juoni on yksiselitteisesti hyvä ja loppuratkaisu aivan uskomaton.
Paikka paikoin kirjailija fiilistelee, jopa löysäilee Ilen baarissa luvussa, jonka mielestäni olisi voinut jättää poiskin jotta kirjasta olisi saatu tiiviimpi kokonaisuus.
En myöskään ymmärrä, miksi tässäkin kirjassa on kaksi samantapaista lukua peräkkäin. Midnight Clubissa haettiin yhtä tyttöä Malagan lentokentältä kahteen kertaan.
Tämä ei enää voi olla sattumaa, vaan mielestäni vähintäänkin kyseenalainen tyylikeino. Mitä sillä toivotaan saavutettavan, jää ainakin minulle arvoitukseksi.
Ilokseni huomasin, että kirjailijan kyky antaa sanoille uusia merkityksiä ja yhdistää kaksi täysin päinvastaista sanaa toimivaksi kokonaisuudeksi elää edelleen vahvana. Olkoon tästä hyvänä esimerkkinä sanapari upouusi kansanperinne, jonka merkitys käy lukijalle ilmi erään kirjan lauseen yhteydessä.
Vaikka kirja onkin luonteeltaan toiminnallinen dekkari, niin omat ääneen naurettavat kohtansa siinäkin on.
Midnight Clubin kaltaista ilotulitusta ei nyt kuitenkaan nähdä. Kirjan erään päähenkilön saapuminen Pattayalle kaikkine kommelluksineen on mitä ilmeisimmin elettyä elämää.
Niin tarkkaa kuvaus paikka paikoin on.
Sen verran paljon tässä kirjassa on porukkaa, että henkilöhahmot jäävät ohuiksi. Niinikään maisemakuvaus on miehekkään lyhyttä. Kerosen Suomi on kylmä, sateinen ja hyljättävä.
Thaimaa taas kuuma, kiihkeä ja ahne.
Se käy kirjasta erinomaisen hyvin selväksi, lopun saa lukija kehitellä itse omassa mielikuvituksessaan. Tarina ei anna tilaa muulle.
Painoasultaan kirja antaa vähän suttuisen vaikutelman. Eikö tosiaan löytynyt tarkempaa kuvaa tuohon kanteen? Ei tällä kirjalla mitään Finlandia-palkintoja voiteta, mutta kiinnostava tarina hauskasti kerrottuna siinä on. Keronen on jälleen kerran kirjoittanut lukijalle, ei kriitikoille.

Veikko Laine veksi@thaimaansuomalainen.com

http://www.thaimaansuomalainen.com/default.asp?Folder=16&IdArticle=8411

Pekka Antero Parkkima: Anteron kujanjuoksu ISBN: 978-974-7313-83-3 Pananen Co.Ltd. 146 sivua

450 baht

Lainaus:

Pekka Antero Parkkiman kirja antaa käsitteelle henkilökemia aivan uusia merkityksiä. On ymmärrettävää, että 20 vuotta koko ajan kovennetulla lääkityksellä ”rauhallisena” pidetty mies haluaa itselleen oikeutta, kun lääketokkurasta selvittyään on alkanut tajuta, mitä hänelle on tehty. Mitä voi odottaa mieheltä, jolle on ensin 20 vuoden ajan syötetty erilaisia psyykelääkkeitä sairauksiin, joita hänellä ei ole, sen jälkeen melkein tapettu sydän- ja hengitysoireisiin tarkoitetuilla lääkkeillä ja sitten yritetty sulkea kaiken maailman laitoksiin. Sen verran varma Parkkima asiastaan näyttää olevan, että tunnetusti herkkähipiäisen lääkärikunnan edustajia on mainittu nimiltä. Ilmeisesti tässä nyt jotkut saavat takaisin ihan oman ansionsa mukaan.

Tarina on rankka, paikka paikoin jopa uskomaton. Missä kulkee todellisuuden ja kemiallisen hallusinaation välinen raja, jää lukijan pääteltäväksi. Kirjan alussa Parkkima kuvaa joidenkin mielestä ehkä jopa tarpeettomankin laajasti lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Kuvaus on kuitenkin tarpeen, jotta lukijalle varmasti selviäisi kyseessä olevan aivan tavallisen sota-aikana varttuneen lapsen, josta kasvoi terve ja vastuuntuntoinen maalaisnuorukainen, joka kävi armeijan, astui työelämään ja avioitui eräällä lomamatkalla samaan telttaan päätyneen tyttöystävänsä kanssa. Myöhemmin, kun juuriltaan repäistyä tervettä ja eteenpäin pyrkivää miestä aletaan painostaa ensin poliisin, sitten työpaikkana toimivan valtion laitoksen esimiesten taholta, hankkiutuu asuntoja mökkivelkainen mies lääkärin vastaanotolle, kun ei enää työssä tahdo jaksaa ja pakko olisi painaa. Kuulostaako tutulta?

Varsinainen tarina alkaa helsinkiläislääkärin kirjoittamista masennuslääkkeistä ja lopusta voi täydellä syyllä sanoa, että on tehty lääketieteen historiaa. Tekijöinä suomalainen lääkärikunta, koko terveydenhoitojärjestelmä sekäpoliisikunta. Tätä kirjaa ei takuulla olisi yksikään suomalainen kustantaja uskaltanut julkaista ja kirjoittajalle oli varmasti eduksi se, ettei julkaisuvaiheessa ollut mukana ketään muuta suomenkielen taitoista henkilöä kuin esikoiskirjailijalle nimetty kustannustoimittaja. Teknisesti tämä sama ilmiö tulee vastaan, kun katsoo lopulliseen versioon pujahtaneita pieniä virheitä. Joistain sanajärjestyksistä näkee, ettei lopullisessa oikolukuvaiheessa enää ole suomenkielistä porukkaa paikalla ollut. Olikohan tällä kirjalla syystä tai toisesta kiire markkinoille? Tiedossani olevien kirjahankkeiden sekä kustannusosakeyhtiön taustalla toimivat henkilöt tuntien olin leimannut Pananen Co:n viihdekirjojen kustantajaksi tyyliin Rahasta lähimmäistäsi. Anteron kujanjuoksi onkin kustantajalta mielenkiintoinen avaus vakavampaan suuntaan. Tässä puhuu ihmisen ääni. Ja asiaa.

Kirjan loppua kohti on myös nähtävissä, kuinka ihmisen luonne muuttuu vuosia jatkuneen lääkityksen myötä. Ei kirjan alkupuolen nuori mies ikinä olisi päästänyt suustaan sanoja ”sielläkin minua pilkattiin ja minulle huudeltiin” ja poistunut sitten hissukseen takavasemmalle. Perustellusti voidaan sanoa, että vaikka Parkkima pääsikin suomalaiselta terveydenhoitojärjestelmältä ”karkuun”, niin jotakin on sentään saatu aikaan. Kirjan luettuani jäin pohtimaan voiko tämä tapahtua kenelle tahansa, joka Suomessa hankkiutuu lääkärin vastaanotolle, vai oliko kyseessä yhtä miestä kohtaan järjestetty ajojahti? Sitten aloin miettiä, kumpi vaihtoehdoista kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta vähemmän pahaa. Ajatuksia herättävää lukemista kaikille niille, joiden mielestä on lottovoitto syntyä Suomessa.

Veikko Laine
veksi@thaimaansuomalainen.com

http://www.thaimaansuomalainen.com/default.asp?Folder=&IdArticle=7577

_________________
Raymond's Bar, Kakkoskadulla soi 7 ja 8 valilla, Pattaya, +66 86 1103 066
ismokj@gmail.com


Viimeinen muokkaaja, Raymonds bar pvm 4.1.2008 18:38, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
I ovn
Khun ขุน


Liittynyt: 25 Tou 2005
Viestejä: 5614
Paikkakunta: Korso/Vantaa/Si Khiu

LähetäLähetetty: 1.1.2008 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjaa ei ole saatavilla vielä Suomesta??
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Raymonds barLiittynyt: 30 Tou 2005
Viestejä: 1076
Paikkakunta: RAYMOND's BAR

LähetäLähetetty: 2.1.2008 23:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tietoa, mutta eikohan kirjoittaja itse eli

gizmo@thaimaansuomalainen.com

vastaa jos kysasee Cool

_________________
Raymond's Bar, Kakkoskadulla soi 7 ja 8 valilla, Pattaya, +66 86 1103 066
ismokj@gmail.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Raymonds barLiittynyt: 30 Tou 2005
Viestejä: 1076
Paikkakunta: RAYMOND's BAR

LähetäLähetetty: 4.1.2008 18:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paivitin myos toisen kirjan mainoksen samaan yo. postaukseen Cool
_________________
Raymond's Bar, Kakkoskadulla soi 7 ja 8 valilla, Pattaya, +66 86 1103 066
ismokj@gmail.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ILEBARLiittynyt: 09 Hei 2005
Viestejä: 171
Paikkakunta: PATTAYA. Soi 8. vastapäätä Sunshine hotellia

LähetäLähetetty: 11.3.2008 7:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oikein sormeni kutiavat, että kerkeän aloittaa kirjan lukemisen. Luvalla kirjassa esiintyvät Suti joka on nimellä Sepi ja omalla nimellä Lam Morison ja baarinpitäjä Ile.

Kirjan takakannessa lukee seuraavasti:

Onpa Thaimaassa tarjolla… on fiktiivinen tarina suomalaisista miehistä ja thaimaalaisista naisista. Se on tarina ahneudesta, hyväuskoisuudesta sekä suoranaisesta typeryydestä. Se on myös tarina siitä, miten viinan voimalla hoidetut bisnekset sujuvat suomalaisilta ulkomailla.
Kirjan päähenkilö haudataan jo alkulauseessa. Hän oli vanha mies, joka halusi nuoren naisen.
Vaikka kaikki kirjan hahmot ja tapahtumat ovatkin kirjoittajan omasta päästä lähtöisin, on paljon mahdollista, että tunnistat niistä itsesi, kaverisi, vaimosi tai tyttöystäväsi.

“Kerosen uutta kirjaa saatiin muutama vuosi odottaa, mutta nyt voidaan todeta, että odottaminen on kannattanut.”

_________________
ILE BAR. Pattaya, Soi 8. Puhelin +66854409702
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ThaiBooksLiittynyt: 17 Syy 2005
Viestejä: 81

LähetäLähetetty: 26.3.2008 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.


ONPA THAIMAASSA TARJOLLA on jo täällä. Suomen myynti alkaa lähiaikoina...

_________________

ThaiBooks.net
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SH
Phan พัน


Liittynyt: 10 Kes 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Pirkkala

LähetäLähetetty: 14.8.2008 13:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löytyy Siam Housesta

http://www.siam-house.fi/index.php?id=31

_________________
thai-grocery www.siam-house.fi
Tervetuloa Tampereen suuntaan !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
gizmoLiittynyt: 29 Huh 2007
Viestejä: 117
Paikkakunta: Pattaya

LähetäLähetetty: 16.9.2008 5:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

SH kirjoitti:
Löytyy Siam Housesta

http://www.siam-house.fi/index.php?id=31


...ja Thaimaansuomalaisesta Kirjakaupasta Jomtienin soi neloselta.

_________________
THAIMAANSUOMALAINEN
A. Juhana Keronen
"Gizmo"
www.thaimaansuomalainen.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16945
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 16.9.2008 6:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Smile Pitänee hankkia tuo kirja. Wink
_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Yritysten ilmoitukset, Notices of co-operation companies Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Et voi liittää tiedostoja tässä foorumissa
Et voi ladata tiedostoja tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group