Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko Thaimaa-info.com

 
ValokuvakansioValokuvakansio  OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   SudokuSudoku   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hyväntekeväisyys Thaimaassa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu, General discussion
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16945
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 26.1.2019 7:33    Viestin aihe: Hyväntekeväisyys Thaimaassa Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin avata tälläisen keskustelun jo siksikin, että omasta mielestäni thaimaalainen "sosiaaliturva" tai iso osa siitä on hyväntekeväisyyttä ja toisten auttamista ja siitäkin syystä, koska sanonta "good Heart" täällä suosittu ja henkilö jolla on se "good heart" saattaa olla suosittu. Samoin sillä saa tiettyä kunniaa ja arvostusta jossa itse en näe mitään negatiivista. Onhan hyviä ihmisiä kaikkialla maailmassa ja ei Thaimaaa siten ole erikoinen. Mutta kun olen asunut pitkään kahdessa eri maassa niin täällä tuo korostuuu paljon enemmän ja toisaalta osa paikallista kulttuuria tai jopa buddhalaisuutta. Tässä yhteydessä tämä koskee siis paikallista touhua, mutta saa toki esittää muita malleja ja puhua muustakin liittyen jotenkin aiheeseen oli kohde tai paikka missä tahansa.

Onhan Suomessakin erilaisia säätiöitä ja vaikka Hursteja ja useita muitakin joita arvostetaan ja joille myös kuuluu suuri arvostus. Samoin nimettömiä lahjoittajia. Kaikki kunnia kaikille hyville ihmisille tässä mielessä. Hurstin toiminta oli lähellä kaatua, mutta onneksi pelastui ja vain hyvien ihmisten ansiosta. Ei niinkään politikkojen tai valtion ansiosta. Toisaalta hyvä siksi, niin ei kulu avustamiseen valtion rahoja joka yksi tärkeä pointtini asiassa.

Tuohonhan tietysti liittyy myös negatiivisia piirteitä pahimmissa tapauksissa, mutta ei tämän aloituksen tarkoitus ole se.

Thaimaassa erilaisia keräyslaatikoita on vaikka missä. Kauppojen kassoilla, virastoissa jne eli useissa paikoissa. Samoin terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on laatikoita joihin voi halutessaan laittaa haluamansa summan. Mikään pakko siis ei ole laittaa latin latia. Se sitten jokaisen oma asia täysin miten noihin suhtautuu. Itse suhtaudun pääasiassa positiivisesti tai huomattavasti suuremmalta osalta ja vain toivoen, että rahat ja roposet menee johonkin hyvään. Lisäksi uskallan esittää väitteen, että tuo on hyvä tapa tukea omaa maataan ja kansalaisia ikäänkuin "yhteishyvällisesti" ja paikallisesti katsottuna huomattava osa ns sosiaaliturvaa eli aikamoinen vaikuttaja minun mielestäni. Tuo ei rasita ainakaan valtiota vaikka sitäkin sektoria saa kehittää ja on hyvä kehittää yhteiskunnan hyväksi. Tämän vuoksi olen tuon systeemin tai ajattelumallin vahva kannattaja.

Toisaalta kyllä vierastan jossain määrin isoja keräyslafkoja koska ylläpitokuluihin menee huomattava osa, mutta se ei tarkoita, että en niitäkin huomioi ja kaikkihan on vapaaehtoista. Siksipä tuo on myös jopa mukavaa touhua kun ei ole pakko mihinkään ja saa kenties hyvän mielen itselleen ja ehkä toisillekin riippuen tilanteesta. Wink

Tämä Toon Bodyslam on tunnettu Thaimaassa ja suuri tekijä tuolla alalla. Muitakin on. Nyt hän suunnittelee uutta projektia. Tällä kertaa pienille sairaaloille kun edellisessä isossa projektissa oli suuret sairaalat. Toki olisi kiva kuulla miten sen tuotto meni kohteisiin ja tässä ainakin jutussa ainakin ositain sitä valaistaan. Osallistuin silloin tuohon tekstiviesteillä ja osallistun muutenkin noin yleensä silloin tällöin milloin missäkin. Nuo Toon projektit pitkälle omia eikä kyseessä säätiötoiminta ainakaan minun käsittääkseni. Tottakai tuollainen vaatii jonkinlaisen organisaation myös avuksi.

Lainaus:
Toon Bodyslam plans mid-year charity run for small hospitals
national January 24, 2019 20:30 By THE NATION

ROCK star Athiwara “Toon Bodyslam” Khongmalai on Thursday revealed a plan to organise another charity run in the middle of this year to raise funds for small provincial and district-level hospitals.

His “Kao Kon La Kao” (“Take one step at a time”) campaign team has so far gathered about 10 names of needy smaller hospitals and is preparing to reveal details of the upcoming charity run. Unlike Athiwara’s much-celebrated 2017 fundraising run, this one would not span the length of the whole country, he said.

In 2017, Athiwara led a 2,215-kilometre charity run from the southernmost to the northernmost points of Thailand, raising Bt1.37 billion from donations and merchandise sales for 11 public hospitals. The charity money far exceeded his initial goal of Bt700 million.

In 2016, the Bodyslam frontman also held a 400-kilometre charity run that raised Bt63 million for the Bang Saphan hospital in Prachuap Khiri Khan.

Athiwara’s latest revelation came during a ceremony on Thursday to hand over Thailand’s first robotic neurosurgical tool to Phramongkutklao Hospital in Bangkok.

The device was among 173 items procured for 11 hospitals by the funds raised from the 2017 run. Other items included four ambulances for four military hospitals.

Phramongkutklao Hospital director Maj-General Nimit Samothan said his facility had received money from the charity run in April last year and decided to spend it on the robot tool to aid recovery of critically ill patients.

The hospital’s head of surgery Dr Thanakorn Thiensri said that the highly precise robotic device would enable shorter surgery times and patients’ faster recovery. The tool uses Nasa-developed robotic arms and formulates a map of the brain’s nerves in a mere 20 minutes to provide a highly accurate guide to the targeted tumour, he said.

Nimit added that in 2020 the hospital would set up a “Kao Kon La Kao” medical emergency centre at its new building, which is now under construction.


http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30362898

Joku kenties voi ajatella tuosta, että kyseinen henkilö lisää tuolla omaa jo suurta suosiotaan ja mainostaa vaikka musiikkiaan tai itseään. Itse ajattelen, että mitä väliä sillä on jos saa lisää suosiota eli se vaan hyvä asia. Siis siksi, että kenties saa lisää rahaa jakoon ja tuollaiseen toiminnan ylläpitoon sekä jatkaa sen vuoksi hommaa kun ei ainakaan rahasta kiinni. Sitä paitsi hän tekee hyvä musiikkia bändinsä kanssa.

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16945
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 26.1.2019 8:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heh, tuohonhan on yksikertainen toiveajattelu laskukaava olemassa joka tuskin koskaan toteutuu missään päin maailmaa ja kaavana esitetty ennenkin. Otan Thaimaan esimerkiksi. Täällä on kuulemma noin 78 miljoonaa ihmistä. Jos ajatellaan, että jokainen antaa yhden bahtin saadaan summaksi 78 miljoona bahtia. Sivuhuomautuksena tämä Toon Bodyslam sai viimeksi kehitettyä tuon summan aika reippaasti yli. Tuolla esimerkkisummalla saadaan pystyyn jonkinlainen pieni sairaala tai terveyslaitos tai jotain kamaa sairaaloihin jne. Mutta sitten kaavan se muutos, että jos joku lahjoittaa vaikka 50.000 bahtia niin silloin se tarkoittaa, että 50.000 ihmisen ei tartte lahjoittaa mitään jne. Kaavaa voi muutella miksi haluaa jos lähtökohtana pidetään siinä toiveajattelussa yhtä bahtia tai mitä summaa vaan sekä kaikkia ihmisiä tai kansalaisia toiveajattelussa. Samoin valuuttaa ja maata voi muuttaa ja laajentaa vaikka koko maailmaan. Pitää kuitenkin muistaa, että maailmassa valtava läjä ihmisiä jotka ei voi rahallisesti lahjoittaa mitään. Sitten yksi läjä ahneita ja saitoja ihmisiä jotka ei taatusti lahjoita mitään vaikka olisi mistä lahjoittaa ja tarkoitan edelleen kuitenkin vapaaehtoista toimintaa. Tuon jälkimmäisen porukan julki tuomisella ei ole tarkoitus loukata tai moittia ketään sen kummemmin. Toiveajatteluna tai unena siis vain se miten paljon noilla loppusummilla saataisiin hyvää aikaiseksi.

Eikä tuo kaava tarkoita sitä, että valtioiden tai koko maailman säätäjien vastuuta hyvinvointiin pitäisi vähentää tai siirtää sitä kansalaisille. Enemmän tarkoitan yleistä ajattelua ja jotain yleistä hyvää sekä myös sitä, että jotain valtioiden menoeriä voitaisiin käyttää johonkin muuhun yleishyvään ja mikäli lähtökohtana on vain hyväntekeväisyys jossain sosiaalipuolella. Tuossa haittana tulee luonnollisesti homman vaikea organisointi joten siksikin unta, mutta saahan sitä unta nähdä. I have dream, sanoi eräs mies eikä sekään ole toteutunut läheskään kokonaan, mutta on tuonut osaltaan hyvää. Senkin asian saa jokainen ajatella miten haluaa.

Tuolle ajatukselle tuollaisena voi sitten sanoa kyllä hyvää yötä saman tien ja se olikin vain toiveajattelua.

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu, General discussion Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Et voi liittää tiedostoja tässä foorumissa
Et voi ladata tiedostoja tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group