Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko Thaimaa-info.com

 
ValokuvakansioValokuvakansio  OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   SudokuSudoku   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

uutisista poimittua
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu, General discussion
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16600
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 17.10.2020 8:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen katsoin iltauutisia Thai-tv:sta. Mielenosoittajat vaihtoivat paikkaa lähelle MBK liikekeskusta kun Ratchaprasong suljettiin mielenosoittajilta. Havainto, että aikalailla sensuuriakin uutisissa. Ainakin suorissa uutislähetyksissä. Niissä pätkissä näin kuitenkin, että poliisi käytti näkemäni perusteella kovempia otteita. Esimerkiksi vesitykkiä ja veden seassa jotain näkökykyä haittaavaa ainetta seassa kun ihmiset vesipulloilla puhdistivat silmiään. Tuo on mainittu myös uutisissa.

East kirjoitti:

Lainaus:
Minä kun olen aina vähän yksinkertainen, niin yhtä sinänsä merkityksetöntä sivuseikkaa en ymmärrä. Niin Thaimaassa kuin monessa muussa maassa mielenosoittajien kerrotaan usein olevan opiskelijoita.


Mitä tulee Eastin toteamukseen opiskelijoista niin tv-kuvan ja muidenkin kuvien perusteella paljon nuorta tai nuorehkoa sakkia, mutta myös ihan aikuisia paljon mukana. Saattaa olla tulossa kovia kakkuja ja muutakin. Pääministeri Prayuth ei anna mitään siimaa asiassa ainakaan toistaiseksi ja saa painetta myös ulkomailta. Kuitenkin otteet ovat kovenemassa ja se ei hyvä.

Lainaus:
Thailand’s PM says he will not quit or release detained protesters
October 16, 2020

Prime Minister Prayut Chan-o-cha has rejected calls, from anti-government protesters, for him to resign immediately and to release all protesters currently being held in detention.

“What did I do wrong? I ask you,” said the Prime Minister, as he responded to a reporter’s question about the protesters’ demand for his resignation.

Asked about the protesters’ demand for the release of all detained protesters and protest leaders, the Prime Minister responded “It is against the law.”

He disclosed that the Foreign Ministry will explain, to the diplomatic community, the Government’s need to declare state of emergency in Bangkok, in order to restore peace in the country and because the Government cannot allow violations of the law to continue unchecked.

Asked about the Hong Kong protests earlier this year, the Prime Minister claimed that the protests had ruined the economy of Hong Kong.

“We are a democratic society, like Hong Kong. We will do our best and this will depend on the cooperation of everyone. Are you Thai? Are those who sit here Thai? Does Thailand belong to all or you or to me alone? No, it does not belong to me alone,” said the Prime Minister.

Asked whether he can restore peace in the country, as he had promised, the Prime Minister shot back, saying “Why no peace? Because of whom?”

He added that his Government has been trying to restore peace, as he blamed the media for focusing on political conflict while ignoring the other issues. He said, however, that he will not compel the media to report as he wishes.

Explaining his decision to declare the state of emergency, the Prime Minister claimed that the measure is necessary to cope with an unprecedentedly serious situation, as he insisted that all the coalition parties agree with the move.

He said that the state of emergency will be enforced for just 30 days, adding that it was not meant to hurt any group of people in particular, pointing out that the only people who have, so far, been harmed are officials, claiming that the dramatic measure is intended for the benefit of the majority of the people.

He also reminded repeat offenders, especially those who use social media to spread distorted information, and parents of students who join the protests to look after their children. “I am not intimidating,” he said.

He dismissed speculation of a military coup as “completely groundless”.


https://www.thaipbsworld.com/thailands-pm-says-he-will-not-quit-or-release-detained-protesters/

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
spiigeli
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 28 Tou 2005
Viestejä: 10413
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 17.10.2020 16:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paha tilanne.
Ilmeisesti veden seassa kyynelkaasua.
Ensimmäisen kerran thait protestoi avoimesti myös kuningasta vastaan.
Oli kuningasta vastustavia kylttejä ja haastatellut ihmiset haukkuivat kuninkaan ihan avoimesti. Edellisen kuninkaan aikana kaikki seisoivat kuninkaan takana.
Luulen samoin, kuin Jim, että sensuuri Thaimaassa vielä aika vahva.

Tänään oli ollut mielenosoitus myös Pattayalla. Noin 1000 ihmistä osoitti mieltään

_________________
กาย
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tomppa
Myyn หมื่น


Liittynyt: 12 Kes 2005
Viestejä: 2961
Paikkakunta: Naantali/Khonburi, Khorat

LähetäLähetetty: 17.10.2020 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

east kirjoitti:
Minä kun olen aina vähän yksinkertainen, niin yhtä sinänsä merkityksetöntä sivuseikkaa en ymmärrä. Niin Thaimaassa kuin monessa muussa maassa mielenosoittajien kerrotaan usein olevan opiskelijoita. Ovatko, vai nostaako se jotenkin statusta? Kenellä ihan oikealla opiskelijalla on aikaa olla kaduilla osoittamassa mieltään? Ei siinä paljon opintosuorituksia kerry.


Tuossa Spiigeli vähän kommentoikin eastin mietintää. Tässä omia pohdintoja.

Mitä historiasta lukenut tuntuu usein yhteiskunnalliset muutokset protestien kautta tulevan opiskelijoiden johdolla. Jos miettii todella radikaaleja muutoksia kuten Venäjän keisarin kaatumista ja siitä seurannutta bolsevikimismia oli johdossa jo varttuneempaa väkeä. Mutta tuki tuli kaiketi nuorisolta, lähinnä opiskelleelta mutta ei oppineelta ylimystöltä. Nämä opiskelleet saivat mukaan sitten suuret joukot.

Tällä taustalla on ymmärrettävää ns "ylimystön" pyrkimys kouluttaa suurista massoista riittävän päteviä esimiehiä talouskasvun vaatimusten täyttämiseen mutta niin ettei kokonaiskuvaa alettaisi liikaa ajattelemaan.

Nettiaika alkoi muttaa maailmaa mielestäni todella vasta noin 5-7 vuotta sitten. Samoihin aikoihin kun esimerkiksi suomalaiset poliitikot alkoivat käyttää twittereitä ym. varteenotettavina kanavina viestintään.

Tämäpä avasi pandoran lippaan. Myös suuri massa alkoi myös uskoa nettiä todellisena tiedonvälityksen kanavana. Ja löysi samalla jo pitkäänkin netissä esiintyneitä "vaihtoehtoisen" ajatuksen esittäjiä. Näin kävi länsimaissa.

Nyt Thaimaa tulee hiukan jälkijunassa. Netin käyttö alkaa yleistyä mielipidekanavana hiukan jäljessä ja ensimmäisinä ovat tietysti nuoret ja opiskelijat. Omana havaintona on myös kielitaidon hidas kehittyminen, hitaasti mutta koko ajan alkaa Thaimaalaiset lukea myös esimerkiksi englanninkielisiä sivustoja. Niistä taas löytyy sen virallisen totuuden haastavia juttuja.

Tulipa pitkä höpinä. Tiivistettynä uusi tai poikkeuksellinen tieto leviää nuorissa. Keskiikäiset jotka tekee duunia perheen elannon eteen ei enää kerkiä tutkia uusia ajatuksia jotka leviää heille vähemmän tunnettuja kanavia myöden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16600
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 18.10.2020 7:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On tuokin totta mitä Tomppa kirjoitti, mutta omasta mielestäni tässä on kyse laajemmastakin ja ollut jo pitkään kyse, mutta ihmiset ovat olleet aika hiljaa, koska tulee ongelmia helposti, vrt vaikka Future Forward Party. Opiskelijat ja nuoret tuon nyt aloittivat kuten historiassa usein aikaisemminkin on tapahtunut monessa paikassa tai maassa. Myös Thaimaassa. Potkua hommalle antoi lisää kun Prayuthin ja muiden kenraalien räätälöimää perustuslakia ei ainakaan vielä muutettu vaikka se oli käsittelyssä. Sotilashallitukset eivät pitemmän päälle ole oikein missään olleet suosiossa puhumattakaan diktatuurista. Siis vaikka nyt ei ole sotilashallitus niin juuri mikään ei muuttunut kun samat käytännössä jatkaa vallan ylimpinä pitkälle samoilla otteilla.

On myös vähätelty mielenosoituksen osallistujamäärää. Vaikeaa on enää vähätellä ja sekin melko pitkälle Tompan mainitseman netin ansiota.

Noin yleisesti arvioiden netistä suuri hyöty siinä, että tieto ja asiat leviää tehokkaasti. Kaikkien mieleen se ei ole ja totta sekin, että osittain saattaa levitä vaikka mitä tietoa ja siksi sensuuri nostaa päätään aika monissa kysymyksissä, mutta vaikeaa kuten tässäkin tapauksessa nähty. Tilanne on mielestäni tosi hankala Thaimaassa nyt ja toivottavasti mitään pahaa ei tapahdu.

Reutersin juttu.

Lainaus:
OCTOBER 17, 202011:51 AMUPDATED 13 HOURS AGO
Tens of thousands protest across Thailand in defiance of ban
By Patpicha Tanakasempipat, Panarat Thepgumpanat


https://www.reuters.com/article/thailand-protests/update-3-tens-of-thousands-protest-across-thailand-in-defiance-of-ban-idUSL4N2H803P

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16600
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 18.10.2020 8:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mietin sellaistakin olisiko vesitykeillä ja niihin lisätyillä aineilla tarkoitus provosoida lähes täysin rauhallista mielenosoittajaporukkaa väkivaltaiseen vastarintaan ja sen varjolla saada aikaan sekä provosoida poliisi- ja sotilasvakivalta? Muutamilta harvoilta on kai palaneet päreet luultavasti tuosta syystä. Uutisvideoista päätellen mielenosoittajat pyysivät poliisilta rauhaa muun muassa wai-eleen avulla.

Lainaus:
Seven people, including 4 police, injured in Friday's crackdown on protesters
The Nation


https://www.nationthailand.com/news/30396365

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16600
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 19.10.2020 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katselin tuossa iltauutisia ja ihan rauhallista meininkiä videoissa. Porukkaa runsaasti liikkeellä. Ulkonaliikkumiskieltoa ei lienee tule (thai-uutisissa luki) ja hallitus muutenkin antanut siimaa jonkin verran sekä jotain neuvottelua parlamentissa suunnitellaan. Kuvia ja pikkasen juttua The Nation.

https://www.nationthailand.com/news/30396442

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tomppa
Myyn หมื่น


Liittynyt: 12 Kes 2005
Viestejä: 2961
Paikkakunta: Naantali/Khonburi, Khorat

LähetäLähetetty: 19.10.2020 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jim Reindeer kirjoitti:
Katselin tuossa iltauutisia ja ihan rauhallista meininkiä videoissa. Porukkaa runsaasti liikkeellä. Ulkonaliikkumiskieltoa ei lienee tule (thai-uutisissa luki) ja hallitus muutenkin antanut siimaa jonkin verran sekä jotain neuvottelua parlamentissa suunnitellaan. Kuvia ja pikkasen juttua The Nation.

https://www.nationthailand.com/news/30396442


Alkoi otteet lieventyä onneksi nopeasti sen vesisuihkun ruiskuttelun jälkeen kun väki vaan lisääntyi. Joku huumorilla totesi että kastelkaa vaan, väkijoukko kasvaa kun saa vettä Laughing Joissain paikoissa siinä samalla tuli kyllä ilmeisesti kyynelkaasua, se itketti varmasti Rolling Eyes

On tämä pinnan alla kytenyt ja luulin jo aiemmin alkavan jotain protesteja. Toisaalta mitä pidempään paine nousee niin sitä isompi purkaus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Raymonds barLiittynyt: 30 Tou 2005
Viestejä: 981
Paikkakunta: RAYMOND's BAR

LähetäLähetetty: 19.10.2020 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pattayallakin kuulemma oli ollut jotain. En tiedä missä lie... jos oli. En huomannut.
_________________
Raymond's Bar, Kakkoskadulla soi 7 ja 8 valilla, Pattaya, +66 86 1103 066
ismokj@gmail.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
eastLiittynyt: 10 Kes 2005
Viestejä: 203

LähetäLähetetty: 20.10.2020 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari opiskelijajohtajaa on vapautettu 200 000 bahtin takuuta vastaan odottamaan oikeudenkäyntiä:
https://www.nationthailand.com/news/30396449?utm_source=slide_relate&utm_medium=internal_referral

En tiedä, onko spekulointi sallittua, mutta millä tavoin tämä demokratiayritys eroaa edellisistä, joita on kokeiltu muutaman kerran viimeisten kymmenien vuosien aikana? Demokratia esimerkiksi vaatisi rehelliset vaalit, joihin kaikki halukkaat saavat osallistua, äänet lasketaan rehellisesti, ääniä ei osteta, ja häviävän osapuolen pitäisi hyväksyä vaalien tulos, eikä lähteä kaduille mellakoimaan kun vaalien tulos ei miellytä. Se ei näytä onnistuvan edes demokratian esikuvana pidetyssä USA:ssa, jossa jotkut mellakoivat vieläkin 4 vuoden takaisten vaalien tulosta vastaan ja vaalien jälkeen huutavat suu vaahdossa: "Not my president!!!", joten ovatko thaimaalaiset kypsiä demokratiaan? Vai ollaanko taas parin vuoden päästä kahakoimassa kaduilla, kun jotkut vaalit eivät sujuneet oman mielen mukaan, eikä mitään valtaa tietysti voida jakaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16600
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 20.10.2020 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Demokratiasta vain se, että sitä ei ole pahemmin missään ainakaan sellaisena kun se yleisesti kai käsitetään. Jossain voi olla enemmän ja jossain vähemmän.

Mutta loppuuko uutislähetysten katselu asiaa koskevalta osalta eli mielenosoitusten näyttämisestä tähän? Testaan juuri nyt.

Lainaus:
COURT APPROVES GOV’T ORDER TO SHUT DOWN PROTEST BROADCAST
By Khaosod English -October 20, 2020 2:45 pm


https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/10/20/court-approves-govt-order-to-shut-down-protest-broadcast/

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16600
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 20.10.2020 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei näyttänyt ainakaan tuo kanava: https://www.ch7.com/live.html

Tosin en ihan alusta ehtinyt mukaan ja yleensä alussa on muuta juttua jota en nyt mainitse. Tuohon Eastin kirjoitukseen tuokin käsittääkseni poikkeaa aiemmasta aika lailla. Myös muuta aiemmasta poikkeavaa on.

Mediatalot ei tuota oikein hyväksy tämän jutun mukaan ja ehkä paha moka hallitukselta jos asiaa alkaa spekuloimaan.

Lainaus:
Media groups warn govt
Leaked threat sparks fury over free speech

PUBLISHED : 20 OCT 2020 AT 04:00


https://www.bangkokpost.com/thailand/politics/2004711/media-groups-warn-govt

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jim Reindeer
Administrator ผู้บริหาร


Liittynyt: 20 Elo 2005
Viestejä: 16600
Paikkakunta: Buriram Province

LähetäLähetetty: 21.10.2020 13:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolta ainakin pystyi katsomaan uutislähetyksen ja ilmeisesti aika lailla tilanteet päällä ainakin Bangkokissa. Poliisi vetää piikkilankoja sun muita esteitä mielenosoittajille.

https://www.amarintv.com/live

Ja tuossa tuoretta uutista nyt thai-kielellä.

https://www.amarintv.com/news/detail/51020

_________________
ทีโม บุรีรัมย์

Voin olla väärässäkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin   tulostus ystävällinen näkymä    Thaimaa-info.com Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu, General discussion Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
Sivu 35 Yht. 35

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Et voi liittää tiedostoja tässä foorumissa
Et voi ladata tiedostoja tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group